Gyönyörű és fenntartható díszek kerültek a fákra a kerületi karácsonyfa-díszítő versenyen

A 13 óvodás és 12 iskolás csapatot az Esernyős kávézó udvarán felállított fenyőfák várták, hogy a felhívásban meghirdetett újrahasznosított díszekkel különleges karácsonyfákká váljanak.

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat kifejezett törekvése, hogy a környezetvédelmi és a fenntarthatósági szempontok minél több területen érvényesüljenek, ennek jegyében a gyerekek is újrahasznosított anyagokból készített díszekkel öltöztették fel a fákat.

Az elkészült karácsonyfák közül a kerület főkertésze, a Köznevelési és Kulturális Főosztály vezetője, valamint a Rendezvényszervezési Osztály vezetője választja ki a legszebbeket, amelyek közül az első helyezett elnyeri az Óbuda legszebb karácsonyfája címet.

A díjat dr. Kiss László, Óbuda-Békásmegyer polgármestere adja majd át december 19-én az Advent Óbudán 2021 rendezvénysorozat színpadán, a negyedik adventi gyertya meggyújtása előtt.

A feldíszített karácsonyfákat pedig az Óbudai Családi Tanácsadó és Gyermekvédelmi Központ segítségével egy-egy rászoruló család részére juttatja el az önkormányzat.

 

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on facebook