Fenntartható Advent Óbudán

Törekszünk arra, hogy rendezvényeink kövessék Óbuda-Békásmegyer Fenntarthatósági stratégiájának útmutatását, ezért az idei adventi rendezvénysorozaton több olyan újítást is bevezettünk, amelyekkel csökkenthetjük a pazarlást, a környezeti terhelést, és még nagyobb figyelmet fordítunk az esélyegyenlőségre. Most kezdjük a változást!

Az Advent Óbudán Fő téri helyszínén repoharakat használunk, az italokat háromféle repohárban kérhetik ki. Mindhárom méret bérleti díja egységesen 350 forint. A repohár felvételére és visszaváltásra a vásárosoknál és külön visszaváltó ponton is lehetőség van. A repohár visszaváltható vagy hazavihető, újrahasznosítható és újrahasználható.

Az energiatakarékosság jegyében illemhelyiségeink solar lámpás LED-világítást kapnak, a keletkezett hulladékot pedig szelektíven kezeljük.

Az esélyegyenlőség biztosítása a fenntarthatóság fontos eleme, ezért mozgáskorlátozott vendégeink számára külön vécét biztosítunk, a kisgyermekeseket pedig fűtött pelenkázó várja az Esernyősben.

Az Óbudai Rehabilitációs és Foglalkoztató Központ ellátottjainak kézműves alkotásait önálló standon vásárolhatják meg vendégeink.

Rendezvényünk állatbarát, ezt az Óbudai Kutyás Egyesület részvétele és a vásár szőrmementessége is garantálja.

Mást is arra biztatunk, tegyen a fenntarthatóságért: hagyja otthon például az autóját, hiszen a Fő tér számos tömegközlekedési eszközzel elérhető.

Köszönjük!

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on facebook